• 18/08/2012

Laita Javascript päälle!

18.8.2012 Kiertopyöräilyä Stralsundissa

Lauantaiaamuna olimme liikkeellä jo ennen puoltapäivää. Fillaroimme rantaa myöten kaakkoon. Kävimme katsomassa Stralsundin päärautatieaseman ja teimme reilun tunnin lenkin vanhan kaupungin ulkopuolella. Oli mukavaa nähdä tavallista asumista ja siistejä taloja ”normaalissa” kaupungissa, turistialueen ulkopuolella. Kierroksen jälkeen saavuimme luoteen puolelta vanhankaupungin portille ja siitä taas kaupungin vanhalle torille (Alter Markt). Siellä oli menossa jonkinlainen kansanjuhla. Keskellä toria on suihkulähde, josta ajoittain pursuaa ja ruiskuu vettä torille. Vedessä tanssi nyt joukko nuorialäpimärkinä tietenkin. Aika hauskan näköistä oli myös lasten leikki vedessä.

Illalla pyöräilimme vielä rantaa myöten pohjoiseen päin uimarannalle saakka, mutta ruokapaikaksemme valitsimme tutun Swartsch Bier:iä tarjoavan kellariravintolan.

Polkupyörä täytti tehtävänsä hyvin, sillä oli mukava pyöräillä. Kolme vaihdetta riittää minulle; ainakin näin pienissä ympyröissä. Pyörän pakkaaminen veneen kaiteeseen ei ole minun leipälajini, mutta ehkä senkin opin ennen matkan loppua.

Lokitiedot

Tuuli
Kohtalainen tuuli, 4–7 m/s
Pilvisyys
Selkeää
Alueet
Saksa, Stralsund