• 25/08/2012

Laita Javascript päälle!

25.8.2012 Pitkästä aikaa purjehdusta.

Lähdimme lauantaiaamuna Lyypekistä kello 9.30 Eric Warburg –sillan avauksessa. Koneistimme jokea alas Travemündeen pari tuntia ilman ollessa sumuinen. Pelkäsin jo, ettemme voisi jatkaa merelle ollenkaan, kun sumu estäisi meitä näkemästä muita merelle liikkujia.

Vaan aurinko ja sopiva tuuli yhdessä putsasivat näkyvyyden ja niin saatoimme purjehtia täysin purjein 10 mailin matkan kohti Neustadtia.

Tämä kaupunki on ilmeisesti myös joensuussa, kuten kait useimmat rantakaupungit Itämerellä. Ajelimme mereltä kilometrin matkan lahtea ylös  ja takaisin etsien vapaata venepaikkaa. Salmen rannat olivat siis täynnään venepaikkoja, vaan ei näkynyt yhtään vapaata. Kunnes: Hei, tuossa lukee, että kiinnittymispaikka vierasveneille!  Vaan kun se oli vilkkaan ravintolan edessä, eikä siinä ollut muita palveluita kuin olutta, niin emmepä viitsineet jäädä kansan tuijoteltaviksi. Löysimme lopulta vapaan paikan NSV:n satamasta. Olemme siis nyt Neustadtin purjehdusseuran marinassa muutaman päivän odottamassa tuulen laantumista. Eilisen päivän mukavan etelätuulen jälkeen illalla nousi kova ukkosmyrsky, joka on nyt jatkunut kovana länsituulena. Samanlaista on ennustettu vielä huomiseksikin, joten yritämme saada ajan kulumaan tässä pienessä kaupungissa.

Tämä, kuten useimmat tämän rannikon pikkukaupungeista, on ”Bad stadt”  eli täällä on kilometreittäin hiekkarantaa ja lomalaisia ottamassa aurinkoa. Ihmettelimme eilen kaukaa mereltä rannalla näkyviä ”vaaleita läikkiä”. Siis isoja melko valkoisia alueita, jotka erottuivat kauas merelle. Kiikaroituamme niitä hetken, osoittautuivat ne valtaviksi asuntovaunualueiksi. Enpä muista aiemmin nähneeni niin suuria yhtenäisiä alueita täynnään asuntovaunuja. Kiersimme lauantai-iltana kävellen kaupungin rantaa ja keskustaa etsien ruokakauppaa. Kello oli jo yli kuusi ja kaikki paikat muutamaa rantaravintolaa lukuun ottamatta olivat kiinni. Ei näkynyt yhtään elintarvikeliikettä, eikä paljon muutakaan elämää, vaan onneksi on kunnolla toimiva nettiyhteys, joten emmeköhän täällä saa ajan kulumaan…

Lokitiedot

Tuuli
Kohtalainen tuuli, 4–7 m/s
Navakka tuuli, 8–13 m/s
Pilvisyys
Verrattain selkeää
Pilvistä
Sadetta
Alueet
Neustadt, Saksa