• 26/08/2012 - 27/08/2012

Laita Javascript päälle!

26.-27.8.2012 Tuulta pitelemässä Neustadtissa

Kartalla on vain pieni osa Neustadtissa pyöräilemistämme reiteistä, lähinnä vain ääripäät.

Lauantai-iltana meni pieni ukkosmyräkkä tästä marinan ohi. Oli jännä seurata pilvien nousua mereltä ja sain muutaman kuvan myrskypilvestä. Tuuli oli hetken tosi kova, sade rankka, mutta salamat kaukana ja huonosti näkyviä.

Yölläkin satoi ja sunnuntaiaamuna samoin, joten ei ollut kiire nousta ylös. Pitkälle iltapäivään sadekuurot ja aurinko vaihtelivat paikka, eikä ulkoilemaan voinut oikein lähteä. Lopulta aurinko näytti voittavan ja lähdimme pyöräillen etsimään Aldi-myymälää, jonka olimme bonganneet netistä. Vaan emme löytäneet kuin sievän omakotitalon po. osoitteesta. Pienen matkan päässä oli kuitenkin Famila-market, josta saimme kaikki ostokset tehtyä edullisesti. Lisäksi Kapu sai ostettua kaipaamansa villalangan ja parsinneulan, joten hän on saanut sukkansa parsittua. Astuessamme myymälään alkoi sade ja kun tulimme ulos paistoi aurinko. Kotimatkalla yllätti pieni tihkusade ja veneeseen päästyämme alkoi melkoinen rankkasade. Aurinko paitoi kuitenkin taas illansuussa, joten pyöräilimme joen vartta ja kävimme syömässä paikallisessa kalaravintolassa. Minä söin kaksi kampelaa ja kapu kaksi silliä. Palanpainikkeeksi oli ravintolapanimon omaa olutta, jälkiruuaksi mandariinijuustokakkua ja olutlikööri. Erikoista ja hyvää.

Sunnuntaina ei enää satanut, mutta tuuli oli tosi kovaa pitkälle iltapäivään. Ja niinhän säätiedotus oli ennustanutkin. Fillaroimme ev-lut. -kirkolle ja kävelimme kauniin hautausmaan läpi ruokakaupalle, jonka yllättäen olimme löytäneet menomatkalla… Päiväpalan olimme syöneet puistonpenkillä aukiolla, jossa on kalastajien muistomerkki. Veneelle päästyämme oli vuorossa taas polkupyörien kasaus ennen suihkua. Ruoaksi kapu laittoi perunaa sekä kastiketta ”vanhoista” jauhelihapihveistä. Ja taas oli hyvää syötävää helposti ja halvalla.

Olimme eilen ostaneet kurpitsansiemenleipää, joka ei kuitenkaan maistunut aivan odottamaltamme. Niinpä teimme maukkaan öljysekoituksen, jolla voitelimme leipäpalat. Nyt ne ovat uunissa kuivumassa, joten saamme niistä hyvää naposteltavaa merimatkan ajaksi.

Huomenna on tarkoitus lähteä kohti pohjoista, Fehmarnin saarta, josta olemme saaneet yhden ”winterlager” tarjouksen.

Lokitiedot

Tuuli
Kohtalainen tuuli, 4–7 m/s
Navakka tuuli, 8–13 m/s
Pilvisyys
Selkeää
Puolipilvistä
Sadetta
Alueet
Neustadt, Saksa