• 07/09/2012 - 08/09/2012

Laita Javascript päälle!

7.-8.9.2012 Kotiin paluu

Perjantain vastaisena yönä tuuli oli voimistunut ja Stena Forestelle -laiva ”keikkui” jonkin verran aamuyöllä; muutoin oli tosi rauhallista. Aamiaiselle huomasimme onneksi herätä ”suomen aikaan”, jota laivalla poikkeuksellisesti elettiin. Kapun kännykkähän oli vielä automaattisesti Saksan ajassa, joten vain hänen tarkka nenänsä auttoi meidät ajoissa syömään.

Aamuinen pilvisyys muuttui päivän mittaan mitä aurinkoisimmaksi tyyneydeksi ja ulkokannella oli tosi lämmin. Yöllisen tuulen jälkeen olisi nyt ollut mukava purjehdussää omallakin veneellä. Vaan se oli jäänyt jo kauas Fehmarnille, joten nautimme vain matkustajina kauniista ilmasta. Laivalla oli lisäksemme hankolainen pariskunta, joka oli tulossa matkailuautollaan Italiasta. Heidän kanssaan rupatellessa perjantaipäivä ei tuntunut liian pitkältä.

Lauantain vastaisena yönä oli taas jossain vaiheessa tuulista, sillä sänky tuntui hieman keinuvan. Vaan heilunta oli niin pientä, että se tuuditti uneen melko nopeasti yöllisen mukavuuslaitoskäynti -kiipeilynkin jälkeen.

Lauantaina laiva saapui Hangon Itäsatamaan jo ennen seitsemää, vaikka satamaväki aloittaa työnsä vasta kello 7.00.  Matkailuauto pääsi lähtemään laivalta kuitenkin ilman satamaväen apua ja me saimme sillä kyydin kotiin. Niinpä olimme jo heti seitsemän jälkeen kylmässä kämpässä laukkuinemme. Onneksi mies sai pellettikattilan syttymään, joten muutaman tunnin kuluttua olisi jo lämpimämpää. Ja kun muuta ruokaa ei ollut tarjolla, keitin kattilallisen kaurapuuroa, joka nälkäisen suussa maistui mainiolta ilman mitään lisäkkeitä. Tavallisestihan aamupuuron kanssa syömme raejuustoa ja mehukeittoa.

Koska olimme joutuneet jättämään peitot ja tyynyt veneeseen, jouduimme ajamaan Karjaalle ostamaan uudet. Sieltä palattuamme olikin talo jo lämmennyt mukavasti ja tarkenimme kumpikin istahtaa tietokoneen äärelle sähköposteja perkaamaan. Illalla pääsimme eka kertaa saunaan kahteen kuukauteen ja kyllä oli makoisat löylyt! Ja oma vuode tuntui uudesta tyynystä huolimatta tutun turvalliselta, eikä korvanjuuressa loiskunut aalto, nitissyt lepuuttaja, vaakkunut sorsa eikä mikään muukaan ääni häirinnyt levollista unta. Mitä nyt miehen kuorsaus oli lähempänä kuin veneessä…

Lokitiedot

Tuuli
Heikko tuuli, 0-3 m/s
Kohtalainen tuuli, 4–7 m/s
Pilvisyys
Selkeää
Puolipilvistä
Alueet
Hanko A, Lyypekki, Saksa, Suomi